Albert Toby

Regressie- & reïncarnatietherapie

Hoe werkt het?

Een reïncarnatietherapeut gaat ervan uit dat alle ervaringen uit het verleden (zowel uit dit leven, de prenatale fase, die uit vorige levens als die uit periodes tussen levens in) ergens in onszelf liggen opgeslagen. Van dit geheugen (het onderbewuste) wordt gebruik gemaakt. Door onverwerkte ervaringen uit het verleden te herbeleven en alsnog te verwerken, kunnen de daarmee verbonden problemen in het hier en nu verdwijnen.

De cliënt kan met het bewustzijn heen en weer pendelen tussen heden en verleden. Dat stelt hem in staat verbanden te leggen en inzichten op te doen.

Om het verleden te kunnen herbeleven, laat de therapeut de cliënt concentreren op de meest opvallende aspecten van het probleem: vaak een combinatie van de sterkste uitspraken over het probleem (bv: “Dit komt nooit meer goed", "Ik geef het op" "Ik doe het voortaan alleen". "Ik vertrouw voortaan niemand meer"), de daarbij voelbare emotie (bv. verdriet, boosheid, woede, angst) en de plek in het lichaam waar dat het sterkst voelbaar is (bv. benauwdheid bij keel, hoofdpijn, trillend been, steek in de maag).

Door deze aspecten te bundelen werkt het als een laserstraal: je kunt naar de ervaring terug waarin deze combinatie ooit is ontstaan. Bij een goede begeleiding stuurt het onderbewuste feilloos af op de relevante ervaring. Doordat de cliënt sterk gefocust is ontstaat een mate van trance, waarbij indrukken uit het verleden boven komen. Het verschilt per mens hoe die indrukken worden waargenomen. De één ziet beelden, een ander hoort interne dialogen of krijgt gevoelsindrukken. De therapeut vertrouwt erop dat de indrukken die bovenkomen relevant zijn, en vraagt zodanig door dat er meer en meer informatie vrijkomt.

 Albert Toby

Regressie- &reincarnatietherapeut

Voor een afspraak of informatie kunt u bellen met: 0299-396508 of 06-15909100

emailadres: ahtoby@hetnet.nl website www.tobyornottoby.com

 

 

Laatste nieuws & artikelen

Bekijk alle artikelen op onze nieuwspagina

 • image description
  Centrum Nieuwste Tijd/ korte cons...

  Op zaterdag hebben wij regelmatig korte consulten in de theetuin. Lees meer »

 • image description
  Aanvang cursussen,workshops en le...

  Aankomende maanden starten er weer hele leuke cursussen, zijn er hele leuk workshops en lezingen gepland! Lees meer »

 • image description
  Leuke kado artikelen.

  Regelmatig gaan wij naar het buitenland om vele leuke betaalbare kadootjes op de kop te tikken.  Maar laten wij vooral ... Lees meer »

 • image description
  Lichaam & geest

  In ons Centrum worden regelmatig meditatie-klankhealing avonden gegeven voor ontspanning van zowel lichaam als geest. Lees meer »