Familieopstellingen en Systemic Ritual

Familieopstellingen en Systemic Ritual  21 februari 2019 aanvang 19.30 uur

Kun je uit je familie stappen?

Ga eens na voor jezelf van welke sociale systemen jij deel uit maakt: werk, sportclub, hobbyclub, vriendengroep en natuurlijk je familie: je gezin van herkomst. Het grote verschil tussen je familie en alle andere systemen is dat je wel uit een groep of team kunt stappen maar niet uit je familie. Daarmee blijf je, of je het wilt of niet, voor altijd verbonden. Zelfs als je afscheid zou nemen, blijft de bloedband.

Bij ons thuis deden wij het zo.......

Hoe mensen zich uiten, is beïnvloed door waarden en overtuigingen die thuis golden en mogelijk nog gelden. Het uit zich in het contact met partners, kinderen, omgang met collega’s en in reacties op levensgebeurtenissen. Heb je een partner, dan is deze natuurlijk ook verbonden aan zijn of haar systeem van herkomst. Beide systemen komen samen in jullie gezin waar zich een nieuw systeem vormt. Voor de meeste mensen is dat nog wel een dingetje…

Wat draag jij aan bagage mee?

De bagage die je hebt meegekregen, kan helpend zijn en je in de weg zitten. Soms is de bagage amper te tillen. Je zult niet de eerste zijn als je erachter komt dat je een last meedraagt die niet van jou is, maar van iemand anders uit je familiesysteem. Soms wordt die last al generaties lang gedragen en overgedragen. Dan valt het niet mee om deze ingebakken patronen los te laten.

Familieopstellingen (ook wel  Systemisch Werken genoemd) biedt mogelijkheden om inzicht te krijgen in die last en handvatten aan te bieden deze van je schouders te nemen, waarna je lichter in het leven kunt staan en vrijer je eigen weg kunt gaan.

In het eerste deel van de avond zal er een persoonlijke vraag ingebracht worden door een deelnemer, de andere deelnemers zijn toeschouwer of kunnen gevraagd worden om een familielid of ander element te representeren. De persoonlijke vraag dient van te voren gemaild te worden.

In het tweede deel van de avond wordt Systemic Ritual gebruikt voor de hele groep. Systemic Ritual is een methode ontwikkeld door Daan van Kampenhout en ontstaan uit Familieopstellingen en Sjamanisme. Het mooie van deze methode is dat de hele groep mee kan doen en daarmee inzicht kan krijgen in thema's die iedereen aangaan. Hiervoor is het nodig dat alle deelnemers een persoonlijke vraag op papier zetten en deze mailen. Uit deze vragen zal een vraag gefilterd worden, die voor iedereen in de groep iets oplevert.

Familieopstellingen en Systemic Ritual wordt gegeven door Simone Halkes

Donderdag 21 februari 2019 om 19.30 kosten 15 euro per persoon. Indien u een persoonlijke case wilt inbrengen dan betaald u 20 euro extra. Er kan 1 persoonlijke vraag per avond behandeld worden. Er is geen vooropleiding nodig voor Familieopstellingen. Belangrijk is wel om je open te stellen voor wat er gebeurt en respectvol om gaat met wat er gebeurt, zodat er een veilige plek wordt gecreëerd voor alle deelnemers. 

Voor meer informatie:

http://www.dermafidessa.nl/familieopstellingen.html

Laatste nieuws & artikelen

Bekijk alle artikelen op onze nieuwspagina

 • image description
  Centrum Nieuwste Tijd/ korte cons...

  Op zaterdag hebben wij regelmatig korte consulten in de theetuin. Lees meer »

 • image description
  Aanvang cursussen,workshops en le...

  Aankomende maanden starten er weer hele leuke cursussen, zijn er hele leuk workshops en lezingen gepland! Lees meer »

 • image description
  Leuke kado artikelen.

  Regelmatig gaan wij naar het buitenland om vele leuke betaalbare kadootjes op de kop te tikken.  Maar laten wij vooral ... Lees meer »

 • image description
  Lichaam & geest

  In ons Centrum worden regelmatig meditatie-klankhealing avonden gegeven voor ontspanning van zowel lichaam als geest. Lees meer »