Opstellingsmethode met het verlangen

Opstellingsmethode met het verlangen

Verlangens, wie heeft ze niet?

 

In de opstellingsmethode met het verlangen gaat het om jou, een ontmoeting met jezelf!

 

Een opstelling met het verlangen kan je inzicht geven in de innerlijke dynamiek die je belemmerd om je verlangen te kunnen leven. Het herkennen en erkennen van wat er zichtbaar is geworden in jouw opstelling is een belangrijke stap in het helingsproces.

 

Hoe werkt een opstelling met het verlangen?

Een opstelling is het in een ruimte plaatsen van een of meerdere personen die elk resoneren met een woord uit jouw verlangen. Naast de resonant sta je ook zelf in de opstelling. Alle deelnemers van de opstelling zijn autonoom om te spreken en in de ruimte te bewegen.

Je begint met het in een zin verwoorden van je verlangen. Vervolgens kies je een woord uit je verlangen waar je de opstelling mee begint.

Daarna kies je een persoon die als resonant voor het door jouw gekozen woord wil staan. Je plaatst deze resonant in de ruimte en je neemt zelf een plaats in ten opzichte van de resonant.

Zowel jijzelf als de resonant delen hun ervaringen en gevoelens met elkaar. Aan de hand van de verkregen informatie kan besloten worden om nog een resonant voor een ander woord uit je verlangen op te stellen.

Wat kan er zichtbaar worden in een opstelling?

De bewegingen en (non)verbale uitingen van de resonant(en) en jouzelf, weerspiegelen de innerlijke psychische dynamiek die in jou plaatsvindt m.b.t. jouw verwoorde verlangen.

Zo kan er een onderstroom zichtbaar worden, tegengestelde bewegingen die je belemmeren om je verlangen te leven / te bereiken.

Deze onderstroom kan ontstaan vanuit een innerlijke verdeeldheid als reactie op een traumatische gebeurtenis die jijzelf of b.v. een van jouw (groot)ouders heeft meegemaakt.

Wie kan er baat hebben bij een opstelling met het verlangen?

 

Een ieder die helderheid wil verkrijgen aangaande werk, relaties, gezondheid of iets waar je hart naar uitgaat.

Wil je zelf ervaren hoe deze manier van opstellen werkt en/of heb je een vraag waar je graag meer zelfinzicht in zou willen hebben dan ben je van harte welkom!

 

Aanvang 19.00 uur - 22.15 uur

Entree € 20,00 p.p.

 

Paul de Leeuw en Paul Buis

Laatste nieuws & artikelen

Bekijk alle artikelen op onze nieuwspagina

 • image description
  Centrum Nieuwste Tijd/ korte cons...

  Op zaterdag hebben wij regelmatig korte consulten in de theetuin. Lees meer »

 • image description
  Aanvang cursussen,workshops en le...

  Aankomende maanden starten er weer hele leuke cursussen, zijn er hele leuk workshops en lezingen gepland! Lees meer »

 • image description
  Leuke kado artikelen.

  Regelmatig gaan wij naar het buitenland om vele leuke betaalbare kadootjes op de kop te tikken.  Maar laten wij vooral ... Lees meer »

 • image description
  Lichaam & geest

  In ons Centrum worden regelmatig meditatie-klankhealing avonden gegeven voor ontspanning van zowel lichaam als geest. Lees meer »